85. Humoristi?

Vaikka Heli Santavuori tahtoo ja tarkoittaa, ettei muistejamaolaisuudesta.fi sivusto saisi lainkaan olla olemassa, hän kirjoittaa ”hän (siis minä) olisi aivan helposti voinut ottaa yhteyttä ollakseen edes jonkinlaisessa sivistyneessä yhteistyössä. Mutta hän ei ole missään vaiheessa ollut yhteydessä meihin.” (https://humanpath.net/kansan-arkisto-ja-raimo-laakian-valistaveto/).

Silloin tällöin muutama kiinnostunut on ottanut yhteyttä nykypuolakkalaisiin. Kerrataanpa, mitä on tapahtunut.

Vihreä Lanka otti yhteyttä kesällä 1993, kävi taustakeskusteluja ja teki haastatteluja. Kun ensimmäinen juttu oli taittopöydällä (tuohon aikaan lehti vielä luotiin fyysisesti sivu sivulta valopöydällä), sisään ryntäsivät Markku Aro, Timo Vainio ja Pia Länsman vaatimaan ettei juttua julkaista. Päätoimittaja Timo Harakka joutui heittämään ulos tämän käytännöllisen filosofian kolmikon poliisin avustamana (tällä sivustolla dokumentit 9-20, tammi-helmikuu 2017).

Ylen Perttu Häkkinen otti Heli Santavuoreen yhteyttä 2016. Ei Puolakalle eikä kellekään sopinut tulla radio-ohjelmaan. Aina oli kiirettä, flunssaa, tärkeä seminaarimatka, lomalla. Koskaan ei sopinut. Lopulta ohjelmassa olin vain minä. Käynnistyi humoristinen prosessi, jota kuvaa Häkkisen ja minun välinen tekstarivaihto:

”Tulee tekstari: ”Huomenta! Tiedoksenne: Puolakka ja Santavuori uhkasivat tehdä sinusta (ja rivien välissä käsittääkseni myös meistä) rikosilmoituksen. Onko tämä heille tyypillinen tapa toimia? Tervehtien Perttu. Kello 9.17 (Liettuan aikaan).”

Vastaan: ”Hei. On tyypillinen. Mutta uhkasivatko he jo varhaisessa vaiheessa? Terv. Raimo riika-vilna välillä. Kello 9.53.”

”Ei, tänään aamulla vasta. Perttu. Kello 10.11.” (dokumentti 4, joulukuu 2016).

Häkkisen radio-ohjelman jälkeen perustin tämän sivuston ja tiedotin julkisuuteen 2017. Hesari ja Turun Sanomat ihan kohtuullisesti huomioivat. Pian alkoi tulla kymmenen sekunnin välein robottien lähettämää roskapostia (dokumentti 29, kesäkuu 2017 ja dokumentti 33, lokakuu 2017).

Tällaisia nämä ovat ”jonkinlaiset sivistyneet yhteydenotot”.

Kun nostan silmilleni oikein vahvasti vääristävät kiltteyssilmälasit, saatan nähdä että Heli Santavuori on suuri humoristi.

Raimo Laakia 26.5.2024